28 decembrie 2009

Just another new media post


In timp ce lumea inca se mai gandeste la sarbatori, la cadouri, la cat de bine s-au distrat, cat de “bine” (mult) au mancat, cum sa faca sa dea burta jos ca sa intre in hainele pentru revelion, ce le-a mers bine anul asta si ce planuri ar functiona pentru 2010, eu citesc bloguri despre bloguri si ma folosesc in general de new media pentru a ma documenta despre..new (& social) media. J

Cu cat gasesti mai multe informatii, cu atat poti sa devii mai confuz. Putine teoretizari si diverse clasificari despre aceste tehnologii exista, iar acestea se pierd printre pagini de web, caci adevarate file printate nu exista decat pe ici pe colo (oricum nu in Romania). Daca acum cativa ani wiki, bloguri, podcast, social media si alte tehnologii online erau new media in afara, la noi putem vorbi linistiti de primii pasi ai comunicarii online ai mediului organizational. Ce-i drept se pot enumera cu usurinta avantaje si dezavantaje, fara sa fii vreun specialist in aceste tehnologii, dar cand te gandesti la mediul corporativ argumentele incep sa le cam scape printre degete oamenilor.

Poate fi greu de inteles pentru lideri ca new media nu e doar un trend, ci o platforma online cu mijloace inovative si eficiente. Asta daca stii cum sa le folosesti, sa asociezi fiecare canal si mesaj cu directia strategica pe care vrei sa o atingi. Ne-am saturat cu totii sa primim doar mesaje formale, oficiale, comunicate seci, marketing traditional, in care produsul lor e cel mai bun decat al concurentei. Ce ar fi daca mai multe companii ar incerca sa comunice cu publicul prin mai multe canale specifice, sa isi creeze o comunitate interesata, sa mentina legatura cu acesta permanent prin mesaje formulate intr-o nota mai degraba informala, intr-un limbaj degajat, care sa permita receptarea feedbackului si interactiunea cu publicul………….?

Puteti sa completati enumerarea, dar poate cel mai puternic argument care va va convinge de eficienta este avantajul competitiv al companiilor care folosesc aceste medii.

Un comentariu:

  1. hey..i liked ur blog...its great & the stuff out there is very fascinating.. keep posting like this..i think i'll become your follower..may happiness encircle your life..hope u would like 2 have a glance on my blogs too...

    http://rishabhdidwania.blogspot.com/
    http://howugetsuccess.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere