3 aprilie 2010

Ramas bun

Doar 2- 3 luni de facultate. Si gata. Cateva saptamani de cursuri si sesiunea de examene incepe. Imi iau ramas bun de la profi. Si de la unii colegi. Pe altii ii voi tine mereu aproape de mine.

Imi iau ramas bun de la cursurile lungi de la Relatiile Publice, despre care nu stiam nimic in toamna lui 2007, de la agitatia profei mereu doritoare sa ne dea si mai mult si mai mult, numai sa plecam de acolo mai “invatati”.

De la profesorul Dinu, la cursul caruia anul asta, din pacate nu am reusit sa vin, dar care, sunt sigura, a mai adaugat ceva cultura generala despre comunicarea din antichitate pana azi. Si ceva despre animale, ca doar si ele comunica acolo pe limba lor. Ca sa parafrazez, un om o “enciclopedie ambulanta”.

De la diriga, doamna Bogdan, care ne-a cucerit din prima, desi ne-a initiat in subiecte precum moartea si dansurile macabre, ne-a traversat prin antropologie, dar stim cu totii ca antropologia se face pe teren, asa ca era nevoie de ceva…excursii ca sa ne cunoastem mai bine si sa construim relatii de prietenie.

De AMT, mereu in actualitate, care a avut grija sa ne “bombardeze” cu teorii si exemple, concepte, pseudoevenimente, Mesina ne-a tinut cu pasiune discursuri despre discursuri, imagologie si imaginar, si la dezbateri ne-a invitat, doamna Spiridon de care ne-a fost frica pana ce am aflat ca am trecut, de Perciun care ne-a dat filme de analizat si scurt metraje de realizat, de seminariste, care, intre noi fie vorba, le-am cam batut la cap, dar cred ca le-am fost dragi si ne-au ajutat sa vedem si partea mai practica a lumii din PR si publicitate.

Sa stiti ca mai sunt multi, toti unul si unul, sa nu va suparati ca nu am mentionat pe careva. Dar am avut, ca peste tot, si problemele noastre, insa-i sfarsit de an si nu ne mai gandim la rele.

Am avut si Platon si discursuri pline de subintelesuri, cuvinte si intelesuri, profesori mai filosofi, distanti, indiferenti, dar cei mai multi iubitori. Imagini si reprezentari, reclame si interpretari, etica, demult am avut chiar si chestionare, sondaje si opinii, nopti pierdute lucrand la „proiecte“, punand tara la cale si gandind, plini de avant, cum sa construim un brand, cum sa salvam din criza companii, sa realizam (si acum cuvantul magic al domeniului) campanii, cum sa le creem o biografie publica, in mass-media, “oamenilor mari”. Sa nu uitam de prea mentionatul Habermas, de la care am invatat despre spatiul public, Wilcox care ne-a spus prima data ce sunt alea RP si care a venit la Bucuresti anul acesta, de Roland Barthes care ne-a ajutat sa descoperim semnificatii, De Fleur si teoriile comunicarii de masa in presa noastra cea de toate zilele.

Si altele si altele...

Ce sa mai, ma bucur ca am fost 3 ani in comunitatea CRP-istilor de la Litere, Universitatea Bucuresti. Goodbye, farewell.

Un comentariu: