16 august 2010

5 motive pentru care nu recomand sa ai o relatie cu cineva din domeniul organizarii de evenimente/concerte



Dupa modelul de aici, vreau sa va spun cele 5 motive ale mele pentru care nu recomand sa ai o relatie cu o persoana implicata in domeniul organizarii de evenimente (a se citi concerte!).



Nu mai dezbat asupra domeniului comunicarii & co, deja am inteles cu totii care-i treaba, asta te invata inca din facultate (cred ca am auzit despre inexistenta unui program exact inca de la primul curs).

5 reasons not to date someone working into organizing events/concerts industry:
1. Vorbitul la telefon este un subiect sensibil, nu te astepta sa vorbesti mai mult la telefon daca tot nu va vedeti. Asa ca nu incerca sa porti o conversatie mai lunga de 3 minute, costa...o baterie de telefon! Intotdeauna au nevoie de bateria de la telefon – sa tina legatura cu organizatorii de evenimente, sa nu cumva sa ii sune vreun coordonator de grupe de voluntari, cei de la productie, si multa alta lume importanta (a se retine: prietenele nu fac parte din categoria “lume importanta”). Si pana la urma daca reusesc sa se mai elibereze din agitatia multimii, se intampla in timpul concertului si cred ca e destul de clar ca decibelii iti zboara creierii.
2. Intotdeauna sunt foarte sociabili, poate chiar prea sociabili cu sexul opus, incat incepi sa iti pierzi mintile analizand de unde pana unde toate astea reprezinta intretinerea relatiilor si intrarea pe alt teren. Pentru ca, vedeti voi, ce se intampla in jungla aia, nimeni nu poate sti. E departe de ochiul si urechea ta. Aceasta deschidere catre socializare este evident prelungita catre partea online: nu pot fi evitate discutii pe messenger ori facebook, pentru ca: tu stii cine e cutarica?/ vorbim despre concert/ tipa asta ma ajuta la carat statii, tre sa stabilim detalii!De fapt, toate ideea de socializare se invarte in jurul construirii relatiilor profesionale, e putin diferit de socializarea de zi cu zi a unui om obisnuit. Poti sa o numesti “networking”. Un amic colo, unul dincolo, nu se stie niciodata cand ai nevoie de ajutorul sau.
3. Am treaba, nu am timp, vorbim mai tarziu, trebuie sa lucrez la ceva, trebuie sa ma intalnesc cu cineva – sunt mult mai repetate decat buna, cum a fost azi? Topul prioritatilor nu te include. Ia-ti gandul de la asta. Viata vibreaza in jurul cuvintelor: servici, munca, concert, muzica, voluntari, excel, google docs, outlook si altele.
4. Nu te astepta sa iti povesteasca despre momentele placute petrecute cu tine, ci, daca scoti ceva de la el, va fi despre munca si distractia de care a avut parte - tot impreuna cu oamenii cu care munceste la concerte. Rareori primesti impresii de la concerte, referitoare la performantele artistilor. Ei au grija sa fie totul bine si sa nu fuga toti voluntarii in fata scenei. Asa ca pregateste-te sa tot asculti cat de mult se distreaza lucrand in timpul concertelor sau dupa, la o bere care sa spele tot efortul depus.
5. Caz particular: toate concediile, zilele libere, serile sunt on the site, daca nu in fata unui excel pe tot ecranul, planificand detalii. Vara la mare? Doar daca e vreun concert! Si atunci s-ar putea sa te cam lase balta, sa fuga la gasca cu voluntari. Doar stiti ca vara se gasesc toti marii muzicii sa vina in Romania. Daca vrei sa mergi undeva in vacanta, nu te astepta ca el sa se gandeasca dinainte la asta, caci el isi organizeaza calendarul fara sa te intrebe de planurile tale, ci mai degraba vezi ce agenda muzicala ruleaza in peisaj. Va sfatuiesc sa faceti la fel, sa va planificati independent iesirile, voi cele ce sunteti prietenele cu mai putin de jumatate de norma.
Se prea poate sa existe si alt fel de persoane care lucreaza in domeniul asta. Dar asta seara lasati-ma sa exagerez putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu