13 noiembrie 2010

Creaţiuni publicitare de demult


Azi am fost la Baneasa Shopping City, nu pentru shopping, ci pentru "creatiuni" publicitare, din vremea 1880-1980. Toate scot in evidenta detalii din trecut: influenta limbii si a modei franceze, obiceiuri si produse des utilizate la vremurile respective, ilustratii detaliate, desi mijloacele de realizare erau mult reduse fata de cele de azi..


Am selectat cateva si pentru vazul vostru:

 • Cea mai frumoasa fotografie! Concurs de foto, organizat de gigantul vremii: Kodak!

 • Anunt de deschidere a sezonului pentru Baile Calimanesti si Govora:


 • Oferte la bilete de cinema prin taloane decupate din ziar (si acum se mai practica)
 • Influenta limbii din vremea respectiva si in textul reclamelor: "mijloc superior de nutriment.."

 • Garantarea calitatii prin propriul statement demonstreaza ca endorsementul se practica din secolul trecut.
 • Ca tot se apropie sarbatorile.. ce ziceti de un ciorap? :) Cadoul ideal acum cativa zeci de ani. Si sunt sigura ca achizitionarea ciorapilor pentru a-i face cadou era parte din obiceiurile vremii.


 • Reumatism? (Solutia:) Nici un camin fara aspirin!

 • Nivea folosea aceleasi jocuri textuale in structura publicitara, la fel ca reclamele de astazi. "Numai astfel puteti simti netulburati placerea luminei si aerului. Veti fi invidiati pentru infastisarea Dv. Sportiva, sanatoasa, inviorata." Nu va suna familiar?

 • Peria care face minuni. Textul este de-a dreptul amuzant.

Un comentariu:

 1. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere