13 octombrie 2012

Ce se intampla la o conferinta internationala despre lumea digitala?


Se aduna multa lume, foarte multa lume, din multe companii, agentii, producatori si furnizori de solutii tehnice. Google, Facebook, Paypal, dgtl  eco systems /Abobe, IBM, Ferrero, G2, Peak Games,  Wrapp, Gemius, kinetic si multe alte nume, care poate nu va spun nimic, pana nu le vedeti activitatea. De fapt, cam 180 de speakeri, din multe tari, 72 mai precis. Asta a fost la Webit ‘12.

Cand am ajuns acolo, miercuri, m-am simtit un pic pierduta, multa lume, multe sali de conferinta, programul congresului derulat pe 30 de pagini. 

Ce se intampla mai precis?
Networking si o invarteala de ici-colo intre sesiunile de conferinte, seminarii si standurile expozantilor.

Pe langa asta, s-a vorbit mult despre facebook, despre ce trebuie sa faci sa fie bine si ce sa urmaresti in campanii si pagini de brand. Fara a intra in detalii, toata lumea mizeaza pe fani si like-uri, desi nu mereu aduc expunere/interactiune constanta si impact pentru brand. Fanii ca fanii, dar prietenii fanilor...acum in lumina reflectoarelor si in atentia brandurilor sunt prietenii fanilor. 

S-au repetat cuvintele cheie din domeniul asta: share, connect, engage. Si se zice ca implicarea sociala este ceea ce conteaza acum cel mai mult.

Pentru ca ne trezim si adormim cu ochii in ecranele telefoanelor noastre inteligente, intregul congres a mers in directia discutiilor despre mobile web si..si..jocuri. :) In plus, am mai invatat si o sintagma noua: SoMoGame (Social & Mobile Game).  

Cu ocazia asta mi-am adus aminte de un lucru pe care l-am auzit cu ceva timp in urma: dupa generatiile X, Y, urmeaza generatia „screenagers”. E simplu sa ridici capul la astfel de conferinte, dar si in metrou sau chiar printre pusti si poti sa vezi: toti se joaca cu degetele pe ecrane, intr-o parte si intr-alta.

Sunt curioasa despre ce o sa se vorbeasca la webit peste 5 ani.

PS. Organizarea offline a fost in regula, dar pagina de facebook Webit este si acum neactualizata, chiar de dinainte de incepere. Nici pe Twitter nu a fost mare activitate. Aa, si nu a mers wireless-ul, la un eveniment despre web &co.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu